Aktuality a články

Rozhovory s gastro odborníkmi: Ing. Alena Brandšteterová, lektorka kurzu Kuchár/Kuchárka

Prinášame rozhovor s lektorkou kurzu Kuchár/Kuchárka, pani Alenou Brandšteterovou, ktorá motivuje svojich študentov a prízvukuje, aby sa nebáli konkurencie, aby ochutnávali ako varia iní a aby sa aj takto posúvali vo svojej profesii vpred.

10. 02. 2021

Rozhovory s gastro odborníkmi: Katarína Rothmajerová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka

Zoznámte sa so skúsenou lektorkou kurzu Cukrár/Cukrárka, pani Katarínou Rothmajerovou, ktorá úspešne využíva experimenty v receptúrach na gastronomických súťažiach svojich žiakov.

05. 02. 2021

Rozhovory s gastro odborníkmi: Ing. Emília Bačová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka

Prečítajte si úprimný rozhovor s lektorkou kurzu Cukrár/Cukrárka, pani Emíliou Bačovou, ktorá vyzdvihuje šikovnosť svojich študentov a motivuje ich ku kreativite, typickej pre toto remeslo.

21. 01. 2021

Rozhovory s gastro odborníkmi: Mgr. Jozefína Zaukolcová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka

V ďalšom inšpiratívnom rozhovore sa zoznámite so skúsenou lektorkou Gastro Academy, Mgr. Jozefínou Zaukolcovou, predsedníčkou Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a sa dozviete ako sa ku svojej profesii dostala, aj to, v čom vidí budúcnosť cukrárskeho remesla.

15. 01. 2021

Čo treba vedieť pred otvorením vlastnej gastro prevádzky?

Už dlho snívate o otvorení vlastnej kaviarne, cukrárne, alebo dokonca reštaurácie? Praktickým návodom ako na to, ušetríme váš čas i nervy. Oboje si nechajte v zásobe pre vylaďovanie vášho sna.

13. 01. 2021

Rozhovory s gastro odborníkmi: PaedDr. Edita Pappová, garant kurzu Cukrár/Cukrárka

Prečítajte si prvý zo série rozhovorov s inšpiratívnymi osobnosťami, ktorý nám poskytla odborná garantka a lektorka kurzu Cukrár, pani PaedDr. Edita Pappová. Dozviete sa zaujímavé informácie z jej profesionálnej dráhy, ale nájdete tu aj krásne a praktické odkazy existujúcim, aj budúcim študentom.

12. 01. 2021

Tipy od kuchára: Ryby plné vitamínu D

Mäso z rýb má vysokú biologickú hodnotu pre svoj bohatý obsah bielkovín, esenciálnych mastných kyselín a vitamínu D.

14. 12. 2020

Tipy od cukrára: Ako upiecť dokonalé medovníky?

Skúsení cukrári popisujú najčastejšie chyby pri pečení medovníkov a to ako sa im vyhnúť.

07. 12. 2020

Tipy od cukrára: Brownies - vôňa čokolády, ktorá prevonia celý dom

Jednoduchý recept na brownies pre všetkých milovníkov čokolády

08. 10. 2020

Tipy od pekára: Čo viete o droždí?

Droždie ako súčasť kysnutého cesta považujeme za samozrejmosť. Ale čo to vlastne je? Ako vzniká a ako pracuje?

28. 09. 2020

Tipy od cukrára: Recept na kokosky do skúsených cukrárov

Receptúry a postupy výroby sa vždy posúvajú medzi cukrármi ako ten najvzácnejší poklad.

25. 09. 2020

Tipy od kuchára na predjedlá a vhodný čas ich podávania

Prinášame inšpiráciu na skvelé predjedlá aj s odporúčaným spôsobom podávania.

17. 09. 2020

Tipy od kuchára: Omáčky, ktoré premenia jedlo na gastronomický zážitok

Omáčky, boli kedysi doménou francúzskej kuchyne, dnes sú využívané v celej škále podávaných jedál.

14. 09. 2020

Viete aký je rozdiel medzi šéfkuchárom a inými kuchármi?

Kuchár? Šéfkuchár? Ako sa delia o kompetencie a povinnosti v kuchyni? Za čo všetko sú zodpovední?

03. 09. 2020

Tipy od kuchára: Čo by malo byť zaradené na jedálnom lístku reštaurácie zameranej na rodiny s deťmi?

Rodiny s deťmi tvoria značnú časť návštevníkov reštaurácií. Na čo by ste mali myslieť, ak je toto aj vaša cieľová skupina?

03. 09. 2020

Tipy od cukrára: Kto by nemiloval jablkové koláče?

Jablká patria do sezónnych receptov každej cukrárky, či cukrára.

03. 09. 2020

Tipy od kuchára: História pečenia chleba

História pečenia chleba sa viaže na dopestovanie prvých obilnín. Skoro po tom, čo sa ľudia naučili pestovať semená, sa chlieb stal hlavnou zložkou stravy mnohých kultúr po celom svete.

10. 07. 2020, Gastro news

Čím sa vyznačuje dobrá kuchyňa?

Dobrým jedlom. Kvalitnými surovinami, profesionálnymi receptúrami a dodržaním všetkých potrebných postupov.

04. 07. 2020

Ako sa zo záľuby stane profesia?

Cukrári a cukrárky sú presne tie typy ľudí, pre ktoré je presnosť v receptúrach záväzná, vyznačujú sa trpezlivosťou, kreativitou a tiež zvedavosťou.

03. 07. 2020

Odborné kurzy, s ktorými si môžete otvoriť vlastnú reštauráciu, cukráreň, či pekáreň.

Dostať sa do gastronomického biznisu, doplniť si vzdelanie a získať odborné skúsenosti, môžete prostredníctvom rekvalifikačných kurzov v Gastro Academy, ktoré sú akreditované Ministerstvom školstva a so vzdelávaním majú dlhoročné skúsenosti. Doklad o absolvovaní kurzu je plnohodnotným podkladom pre založenie živnosti.

01. 06. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.