Aktuality a články
Rozhovory s gastro odborníkmi: Mgr. Mykola Nevrev, lektor kurzu Pekár / Pekárka
Prinášame rozhovor s lektorom kurzu Pekár / Pekárka, pánom Mykolom Nevrevom, ktorý vedie svoju vlastnú pekársku výrobu zameranú na kváskové pečivo a chlieb. Svojich študentov motivuje ku práci s kváskom a tradičnými receptúrami, ale zároveň k moderným trendom v predaji a marketingu.
Mgr. Karol Tarr, lektor kurzu Cukrár/Cukrárka
Mgr. Karol Tarr, lektor kurzu Cukrár/Cukrárka
Naši šikovní cukrári si cibria svoje zručnosti
Víkendová prax v kurze Cukrár/Cukrárka pokračuje.
Práca s čokoládou v kurze Cukrár/Cukrárka bola dokonalý zážitok
Práca s čokoládou v kurze Cukrár/Cukrárka bola dokonalý zážitok.
Víkendová prax pre cukrárov
Od marca ponúkame možnosť absolvovať prax počas víkendov, bez toho, aby ste potrebovali míňať dni dovolenky.
Čo ovplyvnilo rozvoj cukrárskej výroby?
Novšie dejiny cukrárskeho remesla charakterizuje zavádzanie strojov. Koncom 19. storočia veľa schopných cukrárskych remeselníkov pracovalo v cudzine, domov prinášali poznatky, ktoré prispeli k zdokonaľovaniu cukrárskeho remesla.
Čo ste o cukrároch zatiaľ nevedeli
Odkedy sa vyrábajú cukrárske výrobky tak ako ich poznáme dnes? Viete ako sa cukrárstvo vyvíjalo?
Rozhovory s gastro odborníkmi: Ing. Alena Brandšteterová, lektorka kurzu Kuchár/Kuchárka
Prinášame rozhovor s lektorkou kurzu Kuchár/Kuchárka, pani Alenou Brandšteterovou, ktorá motivuje svojich študentov a prízvukuje, aby sa nebáli konkurencie, aby ochutnávali ako varia iní a aby sa aj takto posúvali vo svojej profesii vpred.
Rozhovory s gastro odborníkmi: Katarína Rothmajerová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka
Zoznámte sa so skúsenou lektorkou kurzu Cukrár/Cukrárka, pani Katarínou Rothmajerovou, ktorá úspešne využíva experimenty v receptúrach na gastronomických súťažiach svojich žiakov.
Rozhovory s gastro odborníkmi: Ing. Emília Bačová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka
Prečítajte si úprimný rozhovor s lektorkou kurzu Cukrár/Cukrárka, pani Emíliou Bačovou, ktorá vyzdvihuje šikovnosť svojich študentov a motivuje ich ku kreativite, typickej pre toto remeslo.
Rozhovory s gastro odborníkmi: Mgr. Jozefína Zaukolcová, lektorka kurzu Cukrár/Cukrárka
V ďalšom inšpiratívnom rozhovore sa zoznámite so skúsenou lektorkou Gastro Academy, Mgr. Jozefínou Zaukolcovou, predsedníčkou Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a sa dozviete ako sa ku svojej profesii dostala, aj to, v čom vidí budúcnosť cukrárskeho remesla.
Čo treba vedieť pred otvorením vlastnej gastro prevádzky?
Už dlho snívate o otvorení vlastnej kaviarne, cukrárne, alebo dokonca reštaurácie? Praktickým návodom ako na to, ušetríme váš čas i nervy. Oboje si nechajte v zásobe pre vylaďovanie vášho sna.
Rozhovory s gastro odborníkmi: PaedDr. Edita Pappová, garant kurzu Cukrár/Cukrárka
Prečítajte si prvý zo série rozhovorov s inšpiratívnymi osobnosťami, ktorý nám poskytla odborná garantka a lektorka kurzu Cukrár, pani PaedDr. Edita Pappová. Dozviete sa zaujímavé informácie z jej profesionálnej dráhy, ale nájdete tu aj krásne a praktické odkazy existujúcim, aj budúcim študentom.
Tipy od kuchára: Ryby plné vitamínu D
Mäso z rýb má vysokú biologickú hodnotu pre svoj bohatý obsah bielkovín, esenciálnych mastných kyselín a vitamínu D.
Tipy od cukrára: Ako upiecť dokonalé medovníky?
Skúsení cukrári popisujú najčastejšie chyby pri pečení medovníkov a to ako sa im vyhnúť.
Tipy od cukrára: Brownies - vôňa čokolády, ktorá prevonia celý dom
Jednoduchý recept na brownies pre všetkých milovníkov čokolády
Tipy od pekára: Čo viete o droždí?
Droždie ako súčasť kysnutého cesta považujeme za samozrejmosť. Ale čo to vlastne je? Ako vzniká a ako pracuje?
Tipy od cukrára: Recept na kokosky do skúsených cukrárov
Receptúry a postupy výroby sa vždy posúvajú medzi cukrármi ako ten najvzácnejší poklad.
Tipy od kuchára na predjedlá a vhodný čas ich podávania
Prinášame inšpiráciu na skvelé predjedlá aj s odporúčaným spôsobom podávania.
Tipy od kuchára: Omáčky, ktoré premenia jedlo na gastronomický zážitok
Omáčky, boli kedysi doménou francúzskej kuchyne, dnes sú využívané v celej škále podávaných jedál.
Viete aký je rozdiel medzi šéfkuchárom a inými kuchármi?
Kuchár? Šéfkuchár? Ako sa delia o kompetencie a povinnosti v kuchyni? Za čo všetko sú zodpovední?
Tipy od kuchára: Čo by malo byť zaradené na jedálnom lístku reštaurácie zameranej na rodiny s deťmi?
Rodiny s deťmi tvoria značnú časť návštevníkov reštaurácií. Na čo by ste mali myslieť, ak je toto aj vaša cieľová skupina?
Tipy od cukrára: Kto by nemiloval jablkové koláče?
Jablká patria do sezónnych receptov každej cukrárky, či cukrára.
Inštalácia aplikácie Zoom
Tipy od kuchára: História pečenia chleba
História pečenia chleba sa viaže na dopestovanie prvých obilnín. Skoro po tom, čo sa ľudia naučili pestovať semená, sa chlieb stal hlavnou zložkou stravy mnohých kultúr po celom svete.
Čím sa vyznačuje dobrá kuchyňa?
Dobrým jedlom. Kvalitnými surovinami, profesionálnymi receptúrami a dodržaním všetkých potrebných postupov.
Ako sa zo záľuby stane profesia?
Cukrári a cukrárky sú presne tie typy ľudí, pre ktoré je presnosť v receptúrach záväzná, vyznačujú sa trpezlivosťou, kreativitou a tiež zvedavosťou.
Odborné kurzy, s ktorými si môžete otvoriť vlastnú reštauráciu, cukráreň, či pekáreň.
Dostať sa do gastronomického biznisu, doplniť si vzdelanie a získať odborné skúsenosti, môžete prostredníctvom rekvalifikačných kurzov v Gastro Academy, ktoré sú akreditované Ministerstvom školstva a so vzdelávaním majú dlhoročné skúsenosti. Doklad o absolvovaní kurzu je plnohodnotným podkladom pre založenie živnosti.