Aktuality a články

Čo viete o droždí?

Droždie ako súčasť kysnutého cesta považujeme za samozrejmosť. Ale čo to vlastne je? Ako vzniká a ako pracuje?

28. 09. 2020

Recept na kokosky do skúsených cukrárov

Receptúry a postupy výroby sa vždy posúvajú medzi cukrármi ako ten najvzácnejší poklad.

25. 09. 2020

Tipy na predjedlá a vhodný čas ich podávania

Prinášame inšpiráciu na skvelé predjedlá aj s odporúčaným spôsobom podávania.

17. 09. 2020

Omáčky, ktoré premenia jedlo na gastronomický zážitok

Omáčky, boli kedysi doménou francúzskej kuchyne, dnes sú využívané v celej škále podávaných jedál.

14. 09. 2020

Viete aký je rozdiel medzi šéfkuchárom a inými kuchármi?

Kuchár? Šéfkuchár? Ako sa delia o kompetencie a povinnosti v kuchyni? Za čo všetko sú zodpovední?

03. 09. 2020

Čo by malo byť zaradené na jedálnom lístku reštaurácie zameranej na rodiny s deťmi?

Rodiny s deťmi tvoria značnú časť návštevníkov reštaurácií. Na čo by ste mali myslieť, ak je toto aj vaša cieľová skupina?

03. 09. 2020

Kto by nemiloval jablkové koláče?

Jablká patria do sezónnych receptov každej cukrárky, či cukrára.

03. 09. 2020

História pečenia chleba

História pečenia chleba sa viaže na dopestovanie prvých obilnín. Skoro po tom, čo sa ľudia naučili pestovať semená, sa chlieb stal hlavnou zložkou stravy mnohých kultúr po celom svete.

10. 07. 2020, Gastro news

Čím sa vyznačuje dobrá kuchyňa?

Dobrým jedlom. Kvalitnými surovinami, profesionálnymi receptúrami a dodržaním všetkých potrebných postupov.

04. 07. 2020

Ako sa zo záľuby stane profesia?

Cukrári a cukrárky sú presne tie typy ľudí, pre ktoré je presnosť v receptúrach záväzná, vyznačujú sa trpezlivosťou, kreativitou a tiež zvedavosťou.

03. 07. 2020

Odborné kurzy, s ktorými si môžete otvoriť vlastnú reštauráciu, cukráreň, či pekáreň.

Dostať sa do gastronomického biznisu, doplniť si vzdelanie a získať odborné skúsenosti, môžete prostredníctvom rekvalifikačných kurzov v Gastro Academy, ktoré sú akreditované Ministerstvom školstva a so vzdelávaním majú dlhoročné skúsenosti. Doklad o absolvovaní kurzu je plnohodnotným podkladom pre založenie živnosti.

01. 06. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.