Tipy od cukrára: Brownies - vôňa čokolády, ktorá prevonia celý dom

Jednoduchý recept na brownies pre všetkých milovníkov čokolády

brownies.jpg

Upečte si voňavú jesennú pochúťku, ktorú budú vaši hostia milovať.

 

Suroviny:

150g práškový cukor

1/2ks prášok do pečiva

50g kakao

250g maslo

200g horká čokoláda

200g sekané orechy

60g polohrubá múka (alebo celozrnnej, bezlepkovej) 

5ks vajec 

maliny/šľahačka na ozdobu (nemusí byť)

 

Postup:

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva, pridáme vajíčka. Ručne vymiešame a na záver prilejeme maslo s čokoládou. Vznikne nám hustejšie cesto, pridáme ešte nasekané orechy a vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu, alebo menší plech. Môže sa dať aj na väčší plech, brownies bude nižšie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Korpus nemá byť úplne "upečený" (vysušený). Podávame ešte teplé prípadne aj so šľahačkou, ovocím.

publikované: 08. 10. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.