Kurz pekár - pekárka
Čerstvý chlieb a pečivo je základom každej domácnosti. Prihláste sa na kurz pekár - pekárka, ktorý má akreditáciu Ministerstva školstva SR a naučte sa technológie prípravy poctivých pekárskych výrobkov.

Čo vás na kurze čaká?
240-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.
Teoretická časť prebieha online v skupine počas víkendov, prípadne samoštúdiom ak si zvolíte individuálny termín. Naučíte sa zásady hygieny používanej v pekárskej výrobe, prípravu kvasu, cesta, pečiva, chleba a iných pekárskych výrobkov. Počas študovania teórie je vám k dispozícii lektor online cez aplikáciu Zoom, s ktorým môžete konzultovať prípadné nejasnosti a otázky.
Praktická časť tvorí zvyšných 180 hodín kurzu, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v praxi v pekárni. V niektorých prevádzkach prebieha prax aj v nočných hodinách.
Rozsah kurzu
240 hodín (vrátane povinnej praxe)
Čo získate absolvovaním kurzu?
Po ukončení teoretickej a praktickej časti získate osvedčenie, ktoré slúži ako doklad o odbornom vzdelaní.
Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.
Kurz pekár - pekárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.
Ak plánujete vlastnú pekársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba pekárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je doklad o tzv. "čiastočnej kvalifikácii". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - pekárne alebo pekárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať pekárske výrobky.
Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu pekár - pekárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná pekárka alebo pekár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.
Cena za kurz:
690 € skupinový termín od 10.04.2021 (vrátane DPH)
798 € individuálny termín pre 1 klienta, kde termín prispôsobíme Vašim možnostiam (vrátane DPH)
Aktuálne termíny
10. 04. 2021 - 09. 07. 2021 (kalendár)
4 voľné miesta
prihlásiť sa