Kurz cukrár - cukrárka

5
34 hodnotení

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze cukrár - cukrárka akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz cukrár - cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak sa rozhodnete pre individuálny kurz, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárskych výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov. Vo svojej zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. 

Prax môžete absolvovať na týchto miestach:

- zmluvné pracoviská Gastro Academy pre skupinový termín od 06.11.2021, aktuálne k dispozícii:

  • Bratislava: 0 voľných miest
  • Bratislava: (popoludní do 20:00 + nedele): 0 voľných miest
  • Modra: 1 voľné miesto
  • Piešťany: 0 voľných miest
  • Banská Bystrica: 0 voľných miest
  • Dolný Kubín:  1 voľné miesto
  • Košice: 0 voľných miest

(aktualizované 13.10.2021)

- vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.  

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našou pani lektorkou stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.

Cena za kurz:

690 € online skupinový kurz (vrátane DPH)
894 € online individuálny kurz (vrátane DPH)

cenník

Aktuálne termíny

teória online cez Zoom, prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy
06. 11. 2021 - 25. 01. 2022 (kalendár)
lektor: Katarína Rothmajerová (detail)

posledné miesto

690.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
teória online cez Zoom, vlastná prax
06. 11. 2021 - 25. 01. 2022 (kalendár)
lektor: Katarína Rothmajerová (detail)

9 voľných miest

690.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Individuálne termíny

individuálny termín, vlastná prax, príp. zmluvné pracovisko, ak je dostupné
termín dohodou
lektor: Mgr. Jozefína Zaukolcová (detail)

posledné miesto

894.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax, príp. zmluvné pracovisko, ak je dostupné
termín dohodou
lektor: PaedDr. Edita Pappová (detail)

posledné miesto

894.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax
termín dohodou
lektor: Katarína Rothmajerová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax, príp. zmluvné pracovisko, ak je dostupné
termín dohodou
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

posledné miesto

894.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 34 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.