Kurz cukrár - cukrárka

5
79 hodnotení

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze cukrár - cukrárka akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz cukrár - cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak sa rozhodnete pre individuálny kurz, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárskych výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov. Vo svojej zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. Praktická časť kurzu prebieha na zmluvných pracoviskách počas pracovného týždňa. Prax v učebni Gastro Academy v Bratislave prebieha cez víkendy (soboty a nedele).

Prax môžete absolvovať: 1) cez víkendy v Gastro Academy, 2) na zmluvných pracoviskách počas pracovných dní, 3) na vlastnom pracovisku:

1) víkendová prax v učebni Gastro Academy v Bratislave. Prax je vedená odbornými lektorkami. Budú sa na Vás tešiť naše lektorky: Jozefína Zaukolcová, Edita Pappová a Emília Bačová. Začiatok najbližšieho kurzu je od 10.9.2022. Prax bude prebiehať počas 7 víkendov. Informácie k praxi nájdete tu.

2) zmluvné pracoviská Gastro Academy pre termín od 10.9.2022, aktuálne k dispozícii:

  • Bratislava: 4 voľné miesta
  • Banská Bystrica: 0 voľných miest
  • Dolný Kubín:  1 voľné miesto
  • Námestovo: 1 voľné miesto
  • Košice: 1 voľné miesto
  • Nitra: 0 voľných miest
  • Dolný Štál (okres Dunajská Streda): 1 voľné miesto
  • Mengusovce (okres Poprad): 1 voľné miesto
  • Žilina: 0 voľných miest

(aktualizované 21.6.2022)

3) vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku
 

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.
 

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našou pani lektorkou stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.
 

Cena za kurz:

690 €skupinový kurz, prax na zmluvnom alebo na vlastnom pracovisku
1980 €skupinový kurz, víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave termín od 10.9.2022
894 €individuálny kurz, prax na zmluvnom pracovisku alebo na vlastnom pracovisku

(ceny sú uvedené vrátane DPH)

cenník

Aktuálne termíny

víkendová prax v učebni Gastro Academy Bratislava
10. 09. 2022 - 20. 11. 2022 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

8 voľných miest

1980.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
vlastná prax
10. 09. 2022 - 21. 11. 2022 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

5 voľných miest

690.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy
10. 09. 2022 - 21. 11. 2022 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

posledné miesto

690.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Individuálne termíny

individuálny termín, vlastná prax, príp. zmluvné pracovisko, ak je dostupné
termín dohodou

posledné miesto

894.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax, príp. zmluvné pracovisko, ak je dostupné
termín dohodou
lektor: Mgr. Jozefína Zaukolcová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 79 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.