Kurz cukrár - cukrárka

5
263 hodnotení

Staňte sa majstrom cukrárskeho remesla. Akreditovaný kurz Cukrár / Cukrárka v Gastro Academy vám poskytne odbornosť a profesionalitu. Naučíte sa o surovinách, od ich výberu, cez skladovanie až po ich správne spracovanie, oboznámite sa s technologickými postupmi, ktoré sa využívajú v praxi a dozviete sa aj to ako svoje výrobky správne prezentovať a predávať, získate cenné rady a tipy od našich lektorov. Kurz Cukrár - Cukrárka vás odborne pripraví na podnikanie vo vašej budúcej cukrárskej výrobe.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

220-hodinový kurz Cukrár - Cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť:

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 2 víkendov (soboty a nedele).

Naučíte sa všetko potrebné pre cukrársku prax, od hygienických noriem a bezpečnosti pri práci, cez prácu so surovinami, technologické postupy, marketing až po normovanie a cenotvorbu. V zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka organizujeme v profesionálnej gastro učebni v Bratislave a je vedená odborným lektorským tímom. Podľa konkrétnej témy praxe sa na vás tešia: Milka Bačová, Jožka Zaukolcová, Karol Tarr a Mykola Nevrev. Prax prebieha cez víkendy (soboty a nedele) v kombinácii s online študijnými materiálmi a zadaniami od našich lektorov. Špičkovo vybavená kuchyňa vám poskytne zázemie určené pre profesionálov, vyskúšate si nielen svoje zručnosti, ale zoznámite sa aj s modernou technológiou, spotrebičmi a pomôckami pre cukrársku výrobu. Počas jednotlivých víkendov sa budete venovať témam preberaným na teórii a okrem samostatného pečenia a cibrenia receptúr, si prejdete celým procesom od prípravy až po balenie výrobkov. Cieľom praxe je, aby ste si vyskúšali čo najviac technologických postupov, aby ste pochopili vlastnosti a kvalitu surovín a aby ste sa naučili všetko potrebné pre svoju vlastnú cukrársku prevádzku. Veríme, že kurz prinesie aj pekné vzťahy a že vzájomnú podporu budete cítiť nielen počas celého trvania praxe, ale aj po jej skončení. Spolu s našimi lektormi vytvoríte skupinu zanietených profesionálov, ktorí dostanú ten najlepší základ pre rozvoj svojho cukrárskeho umenia. Tešíme sa na stretnutie s vami.

Najbližší plánovaný termín: august 2026

Aktuálne k dispozícii: 12 voľných miest (aktualizované 2.11.2025)

Fotky a videá z víkendovej praxe na Instagrame.


Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Základy technológie cukrárskej výroby, charakteristika cukrárskej dielne, stroje a zariadenia používané v cukrárskej výrobe, Suroviny používané pri výrobe, podmienky skladovania, Technologické a ekonomické výpočty, surovinové normy, Technologické postupy a procesy pri výrobe ciest a hmôt, Technologické postupy a procesy pri výrobe náplní, poliev a ozdôb, Technologické postupy a procesy pri dohotovení finálnych výrobkov, Balenie, skladovanie a expedícia hotových výrobkov, Hygienicko-sanitačná činnosť v prevádzke, Dodržiavanie zásad správnej výrobnej praxe, zásad bezpečnosti potravín a príslušných národných a európskych legislatívnych predpisov a noriem, Princípy a postupy vstupnej, výstupnej a medzioperačnej kontroly s príslušnou dokumentáciou a Dodržiavanie predpisov bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, dodržiavanie protipožiarnych opatrení 


Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Alianciou sektorových rád podľa najnovšieho zákona o vzdelávaní dospelých č. 292/2024 Z.z.. Gastro Academy s.r.o. je zároveň podľa tohto zákona "certifikovaná vzdelávacia inštitúcia". Po úspešnom absolvovaní kurzu získate "osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu", ktoré je vydané podľa §15 zákona č. 292/2024 Z.z..

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky "Overovanie vzdelávacích výstupov vo vzdelávaní dospelých" a po ich úspešnom zvládnutí získate doklad o "profesijnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade.

Akreditovaný kurz cukrár - cukrárka je už podľa nového zákona považovaný za formálne vzdelávanie, ktoré vedie k získaniu príslušnej kvalifikácie podľa Slovenského kvalifikačného rámca. Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ním ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. 

 

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našimi lektormi stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy. 

Teória prednášaná lektormi je doplnená prehľadne spracovanými materiálmi v zákazníckej zóne, kde okrem hlavných tém nájdete aj množstvo informácií a videí na prehĺbenie učiva.

 

Cena za kurz:

891 €prax na pracovisku cukrárskej výroby - túto možnosť vzhľadom na zmeny v zákone o vzdelávaní dospelých aktuálne neponúkame
2490 €víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave

(ceny sú uvedené vrátane DPH)

Q&A - časté otázky k našim kurzom.
Opis vzdelávacieho programu
cenník

Fotky a videá z kurzu na Instagrame / FB.
 

Rezervujte si svoje miesto na kurze Cukrár / Cukrárka.

Po zverejnení termínu Vás budeme kontaktovať ako prvých a budete sa môcť prednostne prihlásiť.

 


 

Aktuálne termíny

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 263 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.