Kurz cukrár - cukrárka

5
115 hodnotení

Staňte sa majstrom cukrárskeho remesla. Kurz akreditovaný Ministerstvom školstva SR vám poskytne ďaleko viac ako bežné domáce pečenie. Naučíte sa všetko o surovinách, od ich výberu, cez skladovanie až po ich správne spracovanie, oboznámite sa s technologickými postupmi, ktoré sa využívajú v praxi a dozviete sa aj to ako svoje výrobky správne prezentovať, baliť, či predávať. Kurz Cukrár - Cukrárka vás odborne pripraví na otvorenie vlastnej cukrárskej výroby alebo cukrárne.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz Cukrár - Cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. 

Naučíte sa všetko potrebné pre cukrársku prax, od hygienických noriem a bezpečnosti pri práci, cez prácu so surovinami, overené receptúry, technologické postupy, až po tvorenie noriem a cenotvorbu. V zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. Praktická časť kurzu prebieha na zmluvných pracoviskách počas pracovného týždňa. Prax v učebni Gastro Academy v Bratislave prebieha cez víkendy (soboty a nedele).

Prax môžete absolvovať: 1) cez víkendy v Gastro Academy, 2) na zmluvných pracoviskách počas pracovných dní, 3) na vlastnom pracovisku:

1) víkendová prax v učebni Gastro Academy v Bratislave. Prax organizujeme v profesionálnej gastro učebni v Bratislave a je vedená odborným lektorským tímom. Podľa konkrétnej témy praxe sa na vás tešia: Milka Bačová, Jožka Zaukolcová a Karol Tarr. Podrobné informácie k praxi nájdete tu. Najbližší plánovaný termín: september 2024. Aktuálne k dispozícii:

  • 0 voľných miest

2) zmluvné pracoviská Gastro Academy pre termín od 2.11.2024.

  • Bratislava: 2 voľné miesta
  • Hlohovec: 1 voľné miesto
  • Banská Bystrica: 0 voľných miest
  • Púchov:   0 voľných miest
  • Žilina: 0 voľných miest
  • Námestovo: 1 voľné miesto
  • Rimavská Sobota: 1 voľné miesto
  • Poprad: 1 voľné miesto
  • Košice: 1 voľné miesto
  • iné mestá - kontaktujte nás a preveríme možnosti

(aktualizované 26.7.2024)

3) vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku
 

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.

 

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našimi lektormi stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.

 

Cena za kurz:

990 €prax na pracovisku cukrárskej výroby
2290 €víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave - termín od septembra 2024

(ceny sú uvedené vrátane DPH)

cenník
Q&A - časté otázky k našim kurzom.

Fotky a videá z kurzu cukrár - cukrárka na Instagrame, na FB.

 

Získajte kurz zadarmo cez úrad práce

V súčasnosti máte možnosť absolvovať kurz cukrár-cukrárka s praxou na pracovisku úplne bezplatne cez úrady práce. Ponuka platí pre zamestnaných aj nezamestnaných. Bližšie informácie tu.

Aktuálne termíny

víkendová prax v učebni Gastro Academy Bratislava
07. 09. 2024 - 17. 11. 2024 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy alebo vlastná prax (lektor teoretickej časti Milka Bačová)
07. 09. 2024 - 25. 11. 2024 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy; príp. vlastná prax
02. 11. 2024 - 11. 02. 2025 (kalendár)
lektor: Mgr. Karol Tarr (detail)

10 voľných miest

990.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 115 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.