Cukrár - Cukrárka

5
3 hodnotenia

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Cukrár - Cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretickú časť tvorí 60 hodín, prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak vám viac vyhovuje samoštúdium, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárenských výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov.

Praktickú časť tvorí zvyšných 220 hodín kurzu, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárenskej výrobe. Prax prebieha od pondelka do piatka. Prevádzky sa snažíme vyberať tak, aby ste praxovali čo najbližšie vášmu bydlisku.

Rozsah kurzu

280 hodín (vrátane povinnej praxe)

Obsah kurzu

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci
Cukor a iné sladidlá
Plnky a polevy
Tuhé tukové cestá
Trené linecké cesto
Perníkové cesto
Čajové a parížske pečivo
Pálená hmota
Pálená hmota - korpus
Listové cesto
Šľahané hmoty
Trené hmoty
Jadrové hmoty
Špeciálne nepečené výrobky
Kysnuté cesto
Reštauračné múčniky
Smotanové výrobky a náplne
Ozdoby a príprava hmôt
Oblátky
Zmrzliny
Moderné cukrárske výrobky
Hodnotenie kvality výrobkov
Balenie, skladovanie a preprava
Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti
Výrobno – technická evidencia
Ekonomická činnosť podniku

Čo získate absolvovaním kurzu?

Po ukončení teoretickej a praktickej časti získate osvedčenie, ktoré slúži ako doklad o odbornom vzdelaní.

Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Doklad môžete predložiť budúcemu zamestnávateľovi alebo pri zakladaní živnosti podľa podmienok Slovenskej živnostenskej komory.

Ide o typ viazanej živnosti, kedy je okrem splnenia podmienok prevádzkovania živnosti potrebné splniť podmienky odbornej spôsobilosti. Viac informácii nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR.

Naše učebne

Stupava je vzdialená 20 min. od centra Bratislavy. V učebni sme pre Vás zabezpečili občerstvenie (automatický kávovar, čaj), oddychovú zónu, wifi a posedenie na dvore. Navyše počas kurzu v sobotu sa konajú v Stupave tradičné trhy, ktoré môžete cez prestávku navštíviť.
v Košiciach vás čaká moderne vybavená učebňa v blízkosti historického centra Košíc, výborná dostupnosť vlakom alebo MHD.
online vyučovanie zabezpečujeme prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našou pani lektorkou vidíte v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova.

Cena za kurz:

590 € skupinový kurz (napr. termín v Stupave alebo v Košiciach)
790 € individuálny termín pre 1 klienta, kde termín prispôsobíme Vašim možnostiam

Aktuálne termíny

teória v učebni v Košiciach, po teórií prax
10. 10. 2020 - 12. 01. 2021 (kalendár)
lektor: Katarína Rothmajerová (detail)
mesto: Košice (mapa)

2 voľné miesta

prihlásiť sa
teória v učebni v Stupave, po teórií prax
14. 11. 2020 - 15. 02. 2021 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Stupava (mapa)

9 voľných miest

prihlásiť sa
teória online cez Zoom, po teórií prax
14. 11. 2020 - 15. 02. 2021 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

4 voľné miesta

prihlásiť sa

Prebiehajúce termíny

teória v učebni v Bratislave, po teórií prax
05. 09. 2020 - 07. 12. 2020 (kalendár)
lektor: PaedDr. Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa

Individuálne termíny

individuálny termín - pre 1 klienta ONLINE
termín dohodou

2 voľné miesta

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 3 hodnotenia

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.