Kurz cukrár - cukrárka

5
87 hodnotení

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze cukrár - cukrárka akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz cukrár - cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárskych výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov. Vo svojej zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. Praktická časť kurzu prebieha na zmluvných pracoviskách počas pracovného týždňa. Prax v učebni Gastro Academy v Bratislave prebieha cez víkendy (soboty a nedele).

Prax môžete absolvovať: 1) cez víkendy v Gastro Academy, 2) na zmluvných pracoviskách počas pracovných dní, 3) na vlastnom pracovisku:

1) víkendová prax v učebni Gastro Academy v Bratislave. Prax organizujeme v profesionálnej gastro učebni a je vedená našimi odbornými lektorkami. Budú sa na Vás tešiť: Milka Bačová, Jožka Zaukolcová a Karol Tarr. Podrobné informácie k praxi nájdete tu. Najbližší plánovaný termín: september 2023. Aktuálne k dispozícii:

  • Bratislava: 3 voľné miesta

2) zmluvné pracoviská Gastro Academy pre termín od 24.6.2023:

  • Bratislava: 0 voľných miest
  • Nitra: 0 voľných miest
  • Banská Bystrica: 0 voľných miest
  • Púchov: 0 voľných miest
  • Žilina: 0 voľných miest
  • Dolný Kubín: 1 voľné miesto
  • Námestovo: 1 voľné miesto
  • Poprad: 0 voľných miest
  • Poprad - Mengusovce: 0 voľných miest
  • Košice: 0 voľných miest
  • iné mestá - kontaktujte nás a preveríme možnosti

(aktualizované 31.5.2023)

3) vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku
 

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.

 

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurzu zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našou pani lektorkou stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.

 

Získajte kurz zadarmo cez úrad práce

V súčasnosti máte možnosť absolvovať náš kurz úplne bezplatne cez úrady práce. Ponuka platí pre zamestnaných aj nezamestnaných. Ak ste zamestnaný, môžete využiť program s názvom "Nestrať prácu, vzdelávaj sa". Ak ste nezamestnaný a evidovaný na úrade práce, môžete sa prihlásiť cez projekt "Repas". V prípade záujmu postupujte nasledovne:

  1. Žiadosť na úrade práce podávate minimálne 21 dní pred začiatkom kurzu (alebo 14 dní vopred, ak ste nezamestnaný evidovaný cez projekt Repas).
  2. Vyplňte prihlášku na kurz na našej webovej stránke a do poznámky uveďte, že máte záujem o kurz cez úrad práce. Prihlášku na termín od 24.6. vyplňte najneskôr do 31.5. (tlačivá, ktoré vám zašleme poštou podávate na úrade práce najneskôr 2.6.), resp. prihlášku vyplňte najneskôr do 7.6. ak idete cez projekt Repas.
  3. Neuhrádzate nám žiadnu zálohu. Po skončení kurzu vystavíme faktúru, ktorú za vás uhradí úrad práce.
  4. Pošleme vám vyplnené tlačivo + požadované prílohy (akreditáciu, prieskum trhu, vyhodnotenie prieskumu a profil absolventa) poštou, s termínom doručenia + cca. 1 až 3 dni (žiaľ, nestačí ich zaslať emailom).
  5. Podáte žiadosť na úrade práce, doplníte informácie o sebe a počkáte na schválenie žiadosti.
  6. Pošlite nám schválenú zmluvu s úradom práce mailom a môžete nastúpiť na kurz.
  7. Po skončení kurzu vám zašleme dokumentáciu a faktúru za váš kurz, ktorú odovzdáte na úrade práce a my sa budeme tešiť, že sme vám pomohli absolvovať kurz bezplatne.

Úrady práce nepreplácajú našu víkendovú prax, iba lacnejší kurz s praxou na pracovisku.

 

Cena za kurz:

960 €prax na zmluvnom alebo na vlastnom pracovisku. (cena zahŕňa aj prípravu dokumentácie pre programy úradu)
1980 €víkendová prax v Gastro Academy v Bratislave - termín od septembra 2023

(ceny sú uvedené vrátane DPH)

cenník
Q&A - časté otázky k našim kurzom.

Fotky a videá z kurzu cukrár - cukrárka na Instagrame, na FB.

Aktuálne termíny

prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy; príp. vlastná prax
24. 06. 2023 - 14. 09. 2023 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

posledné miesto

960.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa
víkendová prax v učebni Gastro Academy Bratislava
09. 09. 2023 - 26. 11. 2023 (kalendár)
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

2 voľné miesta

1980.00 EUR (vrátane DPH)

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 87 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.