Kurz cukrár - cukrárka

5
32 hodnotení

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze cukrár - cukrárka akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

Kurz cukrár - cukrárka

Čo vás na kurze čaká?

280-hodinový kurz cukrár - cukrárka je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretická časť prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak sa rozhodnete pre individuálny kurz, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárskych výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov. Vo svojej zákazníckej zóne nájdete všetky podklady ku kurzu spracované v prehľadných študijných textoch.

Praktickú časť kurzu cukrár - cukrárka tvorí zvyšných 220 hodín, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárskej výrobe. 

Prax môžete absolvovať na týchto miestach:

- Stupava: aktuálne 7 voľných miest (víkendová prax vedená odbornými lektormi so začiatkom kurzu od 11.9.2021)
- vlastná prax v prevádzke: Pracujete už ako cukrár / cukrárka v cukrárskej výrobe alebo si viete zabezpečiť vlastné pracovisko, kde absolvujete prax? Stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať. 
- zmluvné pracoviská Gastro Academy: Bratislava centrum / Vrakuňa / Petržalka / Karlova Ves, Banská Bystrica, Košice centrum / Kavečany, Nitra, Piešťany, Poprad, Púchov, Žilina  (aktuálne, žiaľ, žiadne voľné miesta) 

Obsah kurzu cukrár - cukrárka

Zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, Cukor a iné sladidlá, Plnky a polevy, Tuhé tukové cestá, Trené linecké cesto, Perníkové cesto, Čajové a parížske pečivo, Pálená hmota, Pálená hmota - korpus, Listové cesto, Šľahané hmoty, Trené hmoty, Jadrové hmoty, Špeciálne nepečené výrobky, Kysnuté cesto, Reštauračné múčniky, Smotanové výrobky a náplne, Ozdoby a príprava hmôt, Oblátky, Zmrzliny, Moderné cukrárske výrobky, Hodnotenie kvality výrobkov, Balenie, skladovanie a preprava, Starnutie výrobkov a predlžovanie trvanlivosti, Výrobno – technická evidencia, Ekonomická činnosť podniku

Čo získate absolvovaním kurzu?

Kurz cukrár - cukrárka je akreditovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a po úspešnom absolvovaní kurzu získate osvedčenie, ktoré vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Ak plánujete vlastnú cukrársku výrobu budete potrebovať splniť podmienky pre získanie remeselnej živnosti "Výroba cukrárskych výrobkov". Osvedčenie, ktoré v Gastro Academy získate je "doklad o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu". Po ukončení kurzu absolvujete skúšky na Slovenskej živnostenskej komore, kde vás čaká teoretická a praktická skúška a po jej úspešnom zvládnutí získate doklad o "úplnej kvalifikácii", ktorým sa preukážete na živnostenskom úrade. Pre otvorenie vlastnej prevádzky - cukrárne alebo cukrárskej výroby budete, samozrejme, musieť splniť aj podmienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a tiež posúdenie uvedenia vašich priestorov do prevádzky) - tieto povinnosti sa týkajú až samotnej prevádzky - priestorov, kde budete vyrábať cukrárske výrobky.

Naše osvedčenie o absolvovaní kurzu cukrár - cukrárka môžete predložiť aj prípadnému budúcemu zamestnávateľovi a preukázať sa ako kvalifikovaná cukrárka alebo cukrár. Osvedčenie Vám radi vystavíme aj v anglickom alebo v nemeckom jazyku.

Online vyučovanie

Teoretickú časť vášho kurz zabezpečujeme online prostredníctvom aplikácie Zoom, kde sa s našou pani lektorkou stretnete v reálnom čase na obrazovke vášho notebooku v pohodlí vášho domova. Do vyučovania sa zapájate rovnako ako na bežnom kurze, kedykoľvek sa môžete opýtať, reagovať alebo doplniť vaše postrehy.

V zákazníckej zóne navyše nájdete prehľadne spracované online študijné materiály doplnené o videá a linky na užitočné informácie, ktoré vám uľahčia štúdium.

Cena za kurz:

1490 € víkendová prax v Stupave od 11.9.2021  (vrátane DPH)
798 € vlastná prax: individuálny kurz pre 1 klienta (vrátane DPH)

Aktuálne, žiaľ, neponúkame žiadne voľné miesta na prax na zmluvných pracoviskách Gastro Academy. 

Prihlásiť sa môžete na individuálny termín, ak si viete zabezpečiť prevádzku, kde absolvujete svoju prax (pozrite si, prosím, aké podmienky musí spĺňať zodpovedný pracovník, ktorý sa Vám na praxi bude venovať).

Od 11.9.2021 otvárame akreditovaný kurz aj s víkendovou praxou v našej učebni v Stupave. Tešia sa na vás lektorky: Jozefína Zaukolcová, Edita Pappová a Emília Bačová.

Aktuálne termíny

skupinový termín, teória online cez Zoom a víkendová prax v učebni v Stupave
11. 09. 2021 - 14. 11. 2021 (kalendár)
lektor: PaedDr. Edita Pappová (detail)
mesto: Stupava (mapa)

5 voľných miest

prihlásiť sa

Individuálne termíny

individuálny termín, vlastná prax
termín dohodou
lektor: Mgr. Jozefína Zaukolcová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax
termín dohodou
lektor: PaedDr. Edita Pappová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax
termín dohodou
lektor: Katarína Rothmajerová (detail)

žiadne voľné miesto

prihlásiť sa
individuálny termín, vlastná prax
termín dohodou
lektor: Ing. Emília Bačová (detail)

posledné miesto

prihlásiť sa

Čo na kurz hovoria absolventi?

Celkovo 32 hodnotení

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.