Tipy od cukrára: Ako upiecť dokonalé medovníky?

Skúsení cukrári popisujú najčastejšie chyby pri pečení medovníkov a to ako sa im vyhnúť.

medovniky20201207_02.jpg

1. Ak sú medovníčky nízke, bez pórov alebo tvrdé, dôvodom je nedostatočné množstvo kypridla, pečenie v nevyhriatej rúre, alebo husté cesto. 

2. Ak povrch nie je hladký, ale vráskavý, dôvodom je nedostatočné množstvo cukru, ale príčinou môže byť použitie múky so silným lepkom. 

3. Ak korpusy rýchlo zväčšujú svoj objem, ktorý potom klesne, dôvodom je nadmerný obsah cukru v ceste alebo neúmerná dávka kypridla. 

4. Tvrdnutie perníkových korpusov spôsobuje ju nízka teplota pečenia. K stvrdnutiu korpusov môže dôjsť aj nevhodným skladovaním, vysychaním. 

5. Do pečenia sa pustite s overeným receptom, s použitím kvalitných surovín a nezabudnite cesto nechať pred pečením odležať. 

6. Dôležité je vyvarovať sa pečeniu malých perníkov spolu s veľkými, malé by zhoreli a veľké by sa nedopiekli.

7. Základom pečenia je správne vyhriata rúra. Menšie tvary perníkov pečieme vo viac vyhriatej rúre, väčšie v menej vyhriatej. Počas pečenia by sa nemali otvárať dvierka rúry.

publikované: 07. 12. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.